Hoe wijzig ik de bestandsrechten via de FTP?

Bijgewerkt op 03-07-2018

Om je rechten(chmod) aan te passen, dien je als eerst in te loggen op je FTP server. Vervolgens voer je de volgende stappen uit om de rechten van je bestand aan te passen:

Stap 1

Ga naar de juiste directory waar het bestand staat dat je wilt voorzien van andere rechten.

Stap 2

Klik het bestand 1x aan om vervolgens op uw rechtermuisknop te drukken.

Stap 3

Druk hier vervolgens op de knop Bestandsrechten(NL) of Permissions(EN).

Stap 4

Je ziet een nieuw scherm. Hier klik je de benodigde rechten aan, of voer je de rechten in door de code(bijv 755 of 777) in het invoerveld in te voeren.

Stap 5

Je slaat de rechten op door vervolgens op de knop ok te drukken.

Nadat je deze stappen uitgevoerd hebt is het bestand aangepast en zijn de juiste rechten actief.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!