Hoe log ik in op DirectAdmin?

Bijgewerkt op 21-08-2023

Het kan wel eens voorkomen dat je even de link kwijt bent om in te loggen op DirectAdmin of dat je je wachtwoord van je DirectAdmin login wilt wijzigen. Dat is geen enkel probleem! In dit artikel leggen we uit hoe je onder anderen weer kunt inloggen op DirectAdmin en hoe je je wachtwoord kunt aanpassen! Tevens is er een uitleg te vinden over hoe je een extra beveiliging kunt instellen op je DirectAdmin account.

Ga snel naar:

Inloggen op DirectAdmin

Stap 1

Login op onze website via: https://www.vimexx.nl/inloggen en ga naar het klantenpaneel. Klik boven in het menu op "Mijn Hostings".

Klantenpaneel mijn hostings knop

Stap 2

Aan de linkerkant krijg je een overzicht van alle hostingpakketten te zien. Selecteer het hostingpakket waar je van wilt inloggen op DirectAdmin.

Stap 3a

Je krijgt het volgende scherm te zien, waarbij je jouw gebruikersnaam ziet staan en een login link waarmee je direct kunt inloggen, zonder inloggegevens in te vullen

Wil je graag je wachtwoord voor DirectAdmin resetten of wijzigen via het klantenpaneel? Dan kun je de volgende handleiding volgen: Hoe wijzig of reset ik mijn webhosting wachtwoord?

Terug naar boven

Wachtwoord wijzigen in DirectAdmin

Stap 1

Wanneer je ingelogd bent in DirectAdmin heb je in de boven balk de optie "Password".

Stap 2

Je krijgt nu de mogelijkheid om eerst je huidige DirectAdmin wachtwoord in te vullen en daarna twee keer het nieuwe wachtwoord voor je DirectAdmin account.

De vinkjes eronder geven aan voor welke onderdelen van je DirectAdmin account je het wachtwoord wilt instellen.

Stap 3

Klik nu op "Submit" om de wijzigingen door te voeren!

Terug naar boven

Two-Step Authentication

Het is tegenwoordig ook mogelijk om in DirectAdmin Two Step Authentication te gebruiken. Dat kun je eenvoudig gebruiken aan de hand van Google Authenticator.

Stap 1

Klik in de bovenbalk op "Password".

Stap 2

Klik onderaan op "Two-Step Authentication".

Stap 3

In het nieuwe venster staat boven in de optie "New Secret". Zodra je hier op klikt krijg je een hash code en/of QR code te zien. Scan de QR code of voer de hash code in bij Google Authenticator. Indien je nog niet eerder gewerkt hebt met Google Authenticator, kun je de volgende handleiding doornemen: Google Authenticator installeren.

Stap 4

Zodra je alles ingesteld hebt met Google Authenticator kun je het vinkje voor "Require valid Two-Step Authentication Code to login to this account" aanvinken.

Vanaf nu dien je Google Authenticator te gebruiken voor de twee staps verificatie van DirectAdmin, zodat je kunt inloggen!

Terug naar boven