Domeinnaam aan Dedicated Server koppelen

Bijgewerkt op 07-09-2022

Als je een dedicated server bij ons afneemt, is het wel zo gemakkelijk om je domeinen hiermee te koppelen, zodat je DNS binnen de Dedicated Server beheerd wordt. Deze handleiding legt uit hoe je dit in een paar stappen kunt doen!

1. Gebruiker aanmaken op Dedicated Server
  2. Domein toevoegen op Dedicated Server
  3. Nameservers van domein aanpassen
  4. Wachten op verwerking

1. Gebruiker aanmaken op Dedicated Server

Allereerst is het belangrijk dat je nooit domeinen plaatst onder de "admin" gebruiker.

Je moet dus eerst een pakket samenstellen om te kunnen gebruiken bij het aanmaken van een gebruiker.
Als je een pakket aangemaakt hebt, kan je vervolgens een gebruiker aanmaken.

Bij het aanmaken van de gebruiker voer je al een domein in, dus dan kan je Stap 2 overslaan.

2. Domein toevoegen op Dedicated Server

Als je al een gebruiker hebt aangemaakt, waarin je een domein wilt toevoegen, dan kan dat uiteraard ook.

Ga hiervoor naar List All Users en dan naar de gewenste gebruiker.
Klik op Login as [gebruikersnaam] om in te loggen als deze gebruiker.

Ga nu naar Domain Setup en druk op Add Another Domain.

Create Domain

Voer hier de gewenste domeinnaam in en klik dan op Create.

3. Nameservers van domein aanpassen

Je kunt nu bij je domeinbeheer de nameservers aanpassen naar de nameservers van je Dedicated Server.

Deze nameservers heb je ontvangen bij de oplevering van je Dedicated Server en kan je dus in de oplevering-ticket terugvinden.
Deze staat in je ticket overzicht.

4. Wachten op verwerking

Het wijzigen van de Nameservers kan altijd even duren. Je zult dus even moeten wachten tot de aanpassing zichtbaar is.
Binnen 2 a 4 uren zou de verwerking en de koppeling met je server zichtbaar moeten zijn!

(Dit is een proces wat wij niet kunnen versnellen.)

Als alles gelukt is zal je domein nu gekoppeld zijn aan je dedicated server!
Mocht je toch ergens niet uitkomen, dan helpen we je hier uiteraard graag mee.
Je kunt contact met ons opnemen langs een Support Ticket of een Live Chat.