Hoe sta ik een externe MySQL verbinding toe?

Bijgewerkt op 27-01-2020

Het is mogelijk om een externe verbinding te maken met je MySQL databases met bijvoorbeeld ODBC of externe database tools. In dit stappenplan gaan we er al vanuit dat je ingelogd bent op DirectAdmin. Je dient dan de volgende stappen te nemen:

Stap 1

Ga naar de optie "MySQL Management" in het DirectAdmin.

Hoe maak ik extern verbinding met mijn MySQL database

Stap 2

Selecteer de database waarmee je van "buiten" een verbinding wilt maken.

mysql directadmin

Stap 3

Geeft onder de noemer "Access Hosts" het ip-adres op waar vandaan je toegang toestaat.

Het is ook mogelijk een % teken te gebruiken als wildcard. Dit houdt in dat er vanaf ieder IP adres verbonden kan worden met je database.
Hoewel deze mogelijkheid er is, raden wij het sterk af om deze te gebruiken, aangezien dit een behoorlijk veiligheidsrisico vormt.

directadmin mysql

Als je het IP hier hebt toegevoegd in DirectAdmin kan er extern verbinding gemaakt worden met de MySQL database. Verbinding maken met de externe database gaat bij Vimexx via poort "3306".

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!