Hoe forceer ik SSL in mijn website?

Bijgewerkt op 26-01-2020

Je hebt een Gratis SSL certificaat aangemaakt bij ons via Lets Encrypt en wil nu graag dat elke bezoeker standaard naar https SSL toe gaat. We gaan je uitleggen hoe je dit simpel en snel kunt realiseren op jouw website zonder hiervoor je gehele website te hoeven aanpassen. Hoe je dat moet doen, leggen we hieronder uit!

Wanneer je gebruik maakt van een CMS zoals WordPress of Magento, staat hier uitgelegd hoe je HTTPS kunt forceren.

1. Verbind met FTP

Als eerst gaan we een verbinding maken met de FTP van jouw website. Indien je niet weet wat dat is, kan je deze FTP handleiding volgen. Eenmaal op de FTP verbonden zoek je de public_html map op van jouw domeinnaam die je graag naar https overzet.

2. .htaccess

Vervolgens controleer je of je hier een .htaccess bestand ziet staan. Indien je deze ziet staan open je deze. Indien je deze niet ziet staan, kan je deze gerust aanmaken en vervolgens openen.

3. Redirect regels

Nu we het .htaccess bestand open hebben, moeten we er een code in plaatsen die ervoor zorgt dat jouw bezoekers die op http:// binnenkomen doorgeleid worden naar https:// . Je kan hiervoor de volgende onderstaande code in het .htaccess bestand plakken en nadien opslaan.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https
SetEnvIf X-Forwarded-Proto "https" HTTPS=on
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

4. Test het resultaat

Nadat je deze code erin geplakt hebt en het bestand opgeslagen hebt, bezoek je jouw website. Je zou nu automatisch op https://jedomeinnaam.nl moeten uitkomen en niet meer naar http:// moeten kunnen surfen. Indien dit het geval is, is het gelukt en is jouw website nu geforceerd naar https://.
Veel plezier met je website!

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!