Hoe kan ik de aanvraag van een SSL certificaat aanpassen?

Bijgewerkt op 28-07-2020

Deze handleiding is gericht op onze custom SSL plugin, die we binnen ons Shared platform gebruiken.
Ondanks het niet gebruiken van deze custom plugin, kan je op een VPS of Dedicated Server uiteraard ook een SSL certificaat voor subdomeinen aanvragen!

In verreweg de meeste gevallen kan je gewoon een SSL certificaat aanvragen langs de normale route.
Soms wil je echter een aangepaste aanvraag doen, bijvoorbeeld zonder Wildcard of niet voor alle subdomeinen.

1. Aangepaste SSL aanvraag (Geavanceerd)
    1. Klik op de domeinnaam
    2. Pas de instellingen aan

1. Aangepaste SSL aanvraag (Geavanceerd)

Het kan zijn dat je niet de standaard instellingen wilt gebruiken voor je SSL certificaat
Je kunt dan gemakkelijk je instellingen voor de aanvraag aanpassen.

1a. Klik op de domeinnaam

SSL module

Klik binnen de SSL module op de gewenste domeinnaam, om de aanvraag te configureren.

1b. Pas de instellingen aan

SSL instellingen

Pas de gegevens van je aanvraag aan, zodat deze voor jouw situatie geschikt is.
Wanneer je nameservers niet naar ons staan, moet je hier Wildcard uit zetten.

Wanneer je bij het aanvragen van het certificaat tegen problemen aanloopt, kan je mbv Let's Debug vaak gemakkelijk de oorzaak hiervan achterhalen.
Houd er rekening mee dat naast je domeinnaam, ook de DNS van eventuele pointers goed moet verwijzen.
Deze pointers dienen individueel gecontroleerd te worden, wanneer je Let's Debug gebruikt.

Voorkom dat je tegen een Rate Limit aanloopt en doe geen herhaaldelijke aanvragen als je niet zeker bent of het probleem verholpen is!
Rate Limits worden vanuit Let's Encrypt opgelegd en kunnen niet door ons omzeild worden: https://letsencrypt.org/docs/rate-limits/

Mocht het niet lukken de aanvraag succesvol te laten verlopen, dan kan onze support afdeling veelal de oorzaak in de logs achterhalen.

Als je na 10 tot 30 minuten nog niet overtuigd bent dat het certificaat goed geïnstalleerd is, kan je dit controleren.
Hoe dit moet staat hier uitgelegd!

Als je er niet uitkomt helpen we je langs onze livechat of een ticket graag verder!