Hoe reset of wijzig ik mijn Drupal wachtwoord?

Bijgewerkt op 29-07-2018

Je komt niet zomaar in het Drupal CMS van jouw online shop. Hier heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord voor nodig. Wil je jouw wachtwoord resetten of wil je jouw wachtwoord veranderen? Lees dan in dit artikel hoe je dit moet doen.

Je Drupal wachtwoord resetten

Als je jouw Drupal wachtwoord vergeten bent, wil dit gelukkig niet zeggen dat je jouw online shop niet meer kunt beheren. Je kunt jouw wachtwoord in dit geval namelijk resetten. Dit doe je door de volgende stappen te volgen.

Stap 1

Ga naar de website https://www.drupal.nl/user/login

Stap 2

Klik op de button ‘Uw wachtwoord opnieuw instellen

Stap 3

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in.

Stap 4

Geef antwoord op de rekensom. Hiermee geef je aan dat je geen computer bent, maar een mens. Het is een soort CAPTCHA

Stap 5

Klik op ‘Verzenden

De instructies voor het resetten van je wachtwoord worden nu naar jouw e-mailadres gestuurd. Je kunt deze instructies volgen om je wachtwoord snel en eenvoudig te resetten, zodat je gewoon weer bij Drupal in kunt loggen.

Je Drupal wachtwoord wijzigen

Ben je jouw wachtwoord niet vergeten, maar wil je je wachtwoord veranderen? Dan is dit ook zeker mogelijk. Het wijzigen van jouw Drupal wachtwoord kan op twee manieren. Als je de beheerder van de Drupal webwinkel bent, ga je naar ‘Beheren’ en klik je vervolgens op ‘Gebruikersbeheer’. Nu klik je op ‘Gebruikers’. Zoek de gebruiker waar jij een nieuw wachtwoord voor in wil stellen. Klik bij de naam van deze gebruiker op ‘Bewerken’ en je kunt het wachtwoord aanpassen.

Ben je geen beheerder, maar een gebruiker? Dan kun je jouw Drupal wachtwoord alleen wijzigen als dit toegestaan is bij de gebruikersmachtigingen. Is dit het geval, dan klik je op ‘Beheren’ en vervolgens op ‘Gebruikersbeheer’. Nu klik je op ‘Toegang tot inhoud’ (Drupal 5) of ‘Toegangsrechten’ (Drupal 6). Nu kun je naar het inlogscherm gaan en op ‘Nieuw wachtwoord aanvragen’ klikken. Na het invullen van jouw gebruikersnaam en wachtwoord, wordt er een e-mail verzonden naar het e-mailadres dat jij als gebruiker bij Drupal geregistreerd hebt. In deze e-mail staat een link. Door op deze link te klikken, kom je op een pagina terecht om je wachtwoord te wijzigen.

Tip: kies een wachtwoord dat je gemakkelijk kunt onthouden en verleng dit wachtwoord met enkele willekeurige tekens. Op deze manier maak je het wachtwoord veiliger, zonder het te ingewikkeld te maken.

Wil je misschien een nieuwe website maken of je huidige uitbouwen. Kies dan nu voor een drupal website maken pakket en ervaar alle voordelen om een kwalitatief goede drupal website te bouwen.