Hoe reset of wijzig ik mijn FTP wachtwoord?

Bijgewerkt op 23-01-2022

Het komt wel eens voor dat je je wachtwoord bent vergeten of simpelweg wilt wijzigen voor je FTP account. Gelukkig is dat eenvoudig te regelen! Wij leggen je het uit in de stappen hieronder.

Stap 1

Log in op DirectAdmin. Mocht je niet meer weten hoe je kunt inloggen, volg dan deze handleiding: Hoe log ik in op DirectAdmin?

Zodra je ingelogd bent in DirectAdmin ga je naar FTP Management

Stap 2

In het overzicht van de FTP gebruikers zie je een kolom Password, daar klik je bij de gewenste gebruiker op Change om het wachtwoord aan te passen.

Stap 3

Je krijgt nu de mogelijkheid om een nieuwe wachtwoord te kiezen of te laten genereren. Zodra je dat ingevuld hebt kun je op de knop Modify klikken om het op te slaan.

Indien je een nieuw FTP-account of een extra FTP-account wilt aanmaken, kun je dat eenvoudig doen aan de hand van de handleiding: Hoe maak ik een FTP account aan?

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!