Hoe schakel ik wildcard DNS in voor mijn domeinnaam?

Bijgewerkt op 05-09-2022

Voor bijvoorbeeld multisites is het nodig om een wildcard DNS actief te hebben op je domeinnaam. Over het algemeen betreft het dan een wildcard subdomein. Dit is ook bij Vimexx mogelijk! Echter hoe kun je dit activeren?

Dit is eenvoudig gedaan met de volgende stappen voor het DirectAdmin paneel of het Vimexx Dashboard.

DirectAdmin

Stap 1

Zodra je ingelogd bent in DirectAdmin maak je eventueel de keuze van een domein, waarvoor je de wildcard DNS wilt instellen.

Stap 2

In DirectAdmin vind je onder het kopje "Your Account" de mogelijkheid "Wildcard DNS".

Stap 3

Je krijgt nu een nieuwe pagina te zien waarin je de mogelijkheid hebt om de wildcard DNS te activeren. Dat kun je doen door te klikken op "Klik hier" als je Wildcard DNS aan wilt zetten voor domein.nl.

Stap 4

Zodra je het geactiveerd hebt kan het 2-4 uur duren voordat het verwerkt is en bruikbaar. Via de zelfde stappen kun je de wildcard DNS ook weer uitschakelen. In plaats van wildcard DNS activeren, staat er wildcard DNS deactiveren.

Vimexx Dashboard

Stap 1

Zodra je ingelogd bent op het Vimexx dashboard ga je naar "domeinen beheren".

Stap 2

Klik op de actie knop (tandwieltje) om vervolgens op "DNS records weergeven" te klikken.

Stap 3

Klik op de knop "Wijzigen of herstellen" om de DNS te bewerken. Voeg nu een nieuwe regel toe met als naam * en als type A record. Het IP adres zal het IP adres zijn van de server waarvoor je het wilt gaan gebruiken. Zodra je dat gedaan hebt klik je op de knop "Update DNS records".

Stap 4

Zodra je het geactiveerd hebt kan het 2-4 uur duren voordat het verwerkt is en bruikbaar. Via de zelfde stappen kun je de wildcard DNS ook weer uitschakelen. Daarvoor kun je op de delete knop klikken helemaal rechts van de DNS regel.

Gefeliciteerd! Je hebt nu succesvol wildcard DNS ingesteld voor je domein.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!