Lsphp is killed?

Bijgewerkt op 10-07-2018

Je ervaart een fout in je website en hebt de error logs in jouw pakket bekeken en ziet hier het volgende staan: (lsphp is killed?): ReceiveAckHdr: nothing to read from backend socket. Zo ja dan kan het zijn dat je tegen onderstaande problemen aanloopt. Wij leggen je graag in stappen uit wat je kan doen:

Stap 1: Controleer je max_execution time

Het kan zijn dat jouw script van jouw website tegen de max_execution time aanloopt en hierdoor het script door de server afgekapt word. Je kan in dit geval de max_execution time verhogen in DirectAdmin onder het kopje "Select PHP version" en dan het tabblad "PHP settings". Hier zie je een kopje max_execution_time staan welke je aanpast naar bijv 3600 seconden. Vervolgens sla je onderaan de pagina op via de knop "Save".

Stap 2: Controleer het CPU en RAM gebruik

Het kan zijn dat jij met jouw website tegen de top van het pakket aanloopt en het aantal beschikbare CPU cores en RAM volledig gebruikt. Je kan dit live zien in DirectAdmin onder het kopje "Resource usage" waar je eventuele meldingen meteen naar voren ziet komen. Je kan historische meldingen ook zien via de grafieken die eronder weergegeven worden. Zodoende kun je uitsluiten dat het je pakket is welke te klein is!

Stap 3: Controleer eventueel je cronjobs

Het kan ook zijn dat een cronjob - bijvoorbeeld een grote import van producten - blijft hangen of fout afsluit. Hiervan zou je een melding moeten krijgen, maar het kan zijn dat dit niet goed ingesteld is. Je gaat hiervoor in DirectAdmin naar de pagina "Cronjobs". Vervolgens zie je een optie mailto staan, waar je een emailadres kunt invoeren om eventuele fouten te ontvangen. Zodra je geen fout ontvangt maar de logs nog wel blijven oplopen, dan kan het zijn dat er nog iets naders vast zit in je cronjob. Haal hem eens weg, lopen de logs dan nog op dan heb je uitgesloten dat het de cronjobs zijn.

Stap 4: PHP scripts blijven oneindig hangen

Het kan ook zijn dat PHP scripts oneindig blijven hangen. Dit gebeurd niet vaak, maar kan helaas enkel opgelost worden door onze helpdesk. Mochten bovenstaande stappen dus niet helpen, dan kan je eens contact leggen met onze helpdesk en vragen om een remount van je hosting pakket. Hiermee worden alle scripts gestopt en weer gestart en zouden de meldingen mogelijk ook verholpen moeten zijn!