Hoe maak ik een MySQL database in Directadmin?

Bijgewerkt op 03-07-2018

Standaard kun je zoveel databases aanmaken in DirectAdmin als je zelf wil, hier zit geen limiet aan vast. Om te beginnen, log je in op DirectAdmin.

Eenmaal ingelogd, krijg je indien je meerdere domeinen binnen DirectAdmin hebt staan de vraag welke je wil beheren. Je kiest hier een domeinnaam.

Stap 1

Vervolgens kom je op het algemene informatie scherm. Hier zie je rechts bovenaan staan: "MySQL Management".

Stap 2

Hier klik je op waarna je een overzicht ziet van al jouw MySQL databases. Hier klik je bovenaan: "Create MySQL database".

Je vult vervolgens een database naam, database gebruiker en een wachtwoord in. Met deze gegevens kun je naast jouw DirectAdmin login gegevens ook inloggen op PhpMyAdmin.

Nadat jij de database succesvol hebt opgeslagen kun je met de login gegevens inloggen op PhpMyAdmin waar jij al jouw eigen aangemaakte MySQL databases kunt beheren. Je kunt PhpMyAdmin bereiken door /phpmyadmin achter je domeinnaam te plaatsen. Voorbeeld: http://jouwdomein.nl/phpmyadmin. Voor meer informatie over PhpMyAdmin kun je kijken naar het volgende artikel: PhpMyAdmin voor MySQL databases

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!