Hoe wijzig of reset ik mijn email wachtwoord?

Bijgewerkt op 22-06-2023

Het kan natuurlijk voorkomen dat je het wachtwoord van je e-mailaccount vergeet. Geen nood! Die kan je gewoon wijzigen of resetten bij Vimexx. Om dit te doen volg je de volgende stappen:

Stap 1

Als eerst log je in op de DirectAdmin omgeving waarvan je de inloggegevens na bestelling per mail hebt ontvangen van ons. Daarin staat een link naar het DirectAdmin controlepaneel + een gebruikersnaam en een wachtwoord. Zodra je bent ingelogd, zie je een kopje E-Mail Accounts zoals op het plaatje hieronder:

Stap 2

Zodra de pagina met alle email accounts geladen is, klik je op het knopje change/wijzigen in het vakje password/quota.

Stap 3

Je krijgt nu een scherm vergelijkbaar met het volgende te zien:

Stap 4: Sla het nieuwe wachtwoord op

Je dient hier tweemaal je nieuwe wachtwoord in te vullen, waarna je op de knop “Modify” klikt om de wijziging door kunt voeren. Ook kun je kiezen voor een random wachtwoord, door op de Random knop te klikken.

Let op, je hoeft het vakje email quota en send limit niet aan te passen!

Nadat je op “Modify” hebt geklikt, krijg je een melding te zien dat de wijziging is geslaagd tezamen met een korte samenvatting van de (nieuwe) gegevens: wachtwoord, opslagruimte (quota) en aantal dagelijks te verzenden mails (send limit).