Kan ik mijn website alvast bekijken?

Bijgewerkt op 25-08-2021

Per  01-01-2021 is deze methode uitgeschakeld, je kunt als alternatief gebruik maken van het 'hosts' bestand: https://www.vimexx.nl/help/hosts-bestand-windows-en-mac-instellen.

Als je jouw website verhuist, wil je natuurlijk zeker weten dat alles op de nieuwe server goed werkt voordat je de domeinnaam ook daadwerkelijk koppelt met de nieuwe server. Nu kun je natuurlijk het hosts-bestand aanpassen om het koppelen van je domeinnaam en je webhosting pakket lokaal alvast door te voeren (zie Hosts bestand Windows en Mac instellen), maar je website op een aparte link bekijken kan soms ook erg handig zijn. Hoe je dat kunt doen, leggen we hier uit!

Wat is mijn link?

Elk hosting pakket krijgt zijn eigen link in de vorm http://WEBSERVER/~GEBRUIKERSNAAM. Deze bestaat uit twee delen, de host naam van de webserver en de gebruikersnaam waarmee je inlogt op DirectAdmin en FTP, met een tilde (een ~). Je kunt de gebruikersnaam en de host naam van de webserver vinden in de welkomstmail die je van ons hebt ontvangen na het afronden van je bestelling.

Voorbeeld:
hosting gegevens

Het kan nu echter voorkomen dat je niet terecht komt op jouw nieuwe website, maar op de pagina van je gratis subdomein van ons:

placeholder

Hoe koppel ik een andere domeinnaam met mijn link?

Stap 1

Hoe we dat kunnen oplossen? Eigenlijk is vrij simpel, log in bij DirectAdmin, klik daar op “Domain Administration” of “Domain Setup”.

domain administration

Stap 2

Je komt vervolgens terecht op een pagina met een overizicht van de domeinnamen die je hebt toegevoegd aan jouw hostingpakket. Selecteer nu de domeinnaam die je zichtbaar wilt maken via jouw link (1) en klik vervolgens op de knop “Set as Default”, om dit op te slaan (2). De vetgedrukte domeinnaam is steeds de domeinnaam die zichtbaar is via de link. Nadat je op “Set as Default” hebt geklikt zal de door jou gekozen domeinnaam vetgedrukt komen te staan.

set default

Als je nu naar jouw link gaat, zul je de website op de door jou gekozen domeinnaam te zien moeten krijgen.

Per  01-01-2021 is deze methode uitgeschakeld, je kunt als alternatief gebruik maken van het 'hosts' bestand: https://www.vimexx.nl/help/hosts-bestand-windows-en-mac-instellen.