Hoe clone ik mijn Wordpress website?

Bijgewerkt op 03-07-2018

Via Installatron kan je snel en eenvoudig een website verhuizen of clonen vanaf een andere hosting omgeving, het is ook mogelijk om dit natuurlijk intern te doen. Deze handleiding is opgesplitst in 2 versies, de eerste versie is voor het intern clonen van je applicatie binnen Vimexx en de tweede versie is voor als je de website wil kopiëren/clonen vanaf een andere hosting partij. Als voorbeeld in de handleiding zullen wij WordPress als applicatie gebruiken, de werkwijze voor andere applicaties is hetzelfde.

In dit artikel behandelen we de volgende twee punten:

1. Intern clonen
  2. Website vanaf een andere provider kopiëren/clonen

Intern clonen

Om een applicatie intern te clonen dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je een willekeurig domein (dit zie je niet als er maar 1 domein in het pakket staat).

Scroll daarna een stukje naar onderen totdat je uitkomt bij “Advanced Features”.

Vervolgens klik je op “Installatron Applications Installer”.

Stap 2

Hierna zie je een overzicht met al je applicaties. Bij de applicatie die je wenst te clonen/kopiëren klik je op het volgende icoontje.

Stap 3

Je komt op een nieuw scherm terecht waar je de domeinnaam waar je naar toe wenst te kopiëren kunt selecteren en ook het pad kunt aangeven, je selecteert de nieuwe domeinnaam en wist eventueel het veld bij "Directory (Optional)" om te installeren op je hoofddomein waarna je daarna klikt op "Clone" om het proces te starten. Mocht de domeinnaam niet in het rijtje staan dan dien je deze eerst toe te voegen in DirectAdmin, gebruik hiervoor de handleiding Domeinnaam koppelen aan Webhosting pakket.

Het proces zal nu starten en na enkele minuten zal de gekopieerde website zichtbaar zijn onder je nieuwe domeinnaam!

Website vanaf een andere provider kopiëren/clonen

Om een applicatie vanaf een andere partij te clonen/kopiëren dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je een willekeurig domein (dit zie je niet als er maar 1 domein in het pakket staat).

Scroll daarna een stukje naar onderen totdat je uitkomt bij “Advanced Features”.

Vervolgens klik je op “Installatron Applications Installer”.

Stap 2

Hierna krijg je een overzicht met alle geïnstalleerde applicaties te zien, klik rechts op "Applications Browser".

Je krijgt nu alle beschikbare applicaties te zien, klik op de applicatie die je wenst te clonen (in het voorbeeld gebruiken we WordPress).

Wordpress installatron

Stap 3

Nu komen we in het installatie menu van installatron, in plaats van dat we nu op “install this application” klikken, klikken we op het pijltje ernaast. Je krijgt een optie eronder met “import existing install”, hier klikken we op.

import

Stap 4

We krijgen nu de mogelijkheid te kiezen vanaf waar we willen clonen, in dit geval “from different account” omdat we het vanaf een andere partij willen kopiëren/clonen.

continu

Stap 5

Je krijgt nu een nieuw overzicht waar je alle data van de oude partij dient in te voeren. Hier vul je de gegevens van de website in die je wilt clonen. Let goed op, stel je website draait op jouwdomein.nl dan dien je bij de URL en bij het path de /blog weg te halen.

Stap 6

Bij “Destination” selecteer je de domeinnaam waar de site naar gecloned dient te worden. Waarna je vervolgens op "Import" klikt om het proces te starten.

Gefeliciteerd! Je weet nu hoe je een applicatie kunt clonen!

Mocht je er nog niet uitkomen dan staan wij natuurlijk paraat om je verder te helpen via de Livechat of via een ticket!